top of page

Bosbaden

natuurverbinding.jpg

➳ Ontspan en verbind diep via jouw zintuigen met de natuur

Shinrin-Yoku is Japans voor 'baden in het bos’, ‘de energie van het bos in je opnemen’.  In Japan is bosbaden onderdeel van de preventieve gezondheidszorg. Wetenschappelijke onderzoekers ontdekten dat een paar uur met volle aandacht in het bos doorbrengen, niet alleen een prettig gevoel van rust en veiligheid geeft, maar ook de bloeddruk, hartslag en spanning in het lichaam verlaagt.

Als mens zijn we vervreemd geraakt van de natuur waarvan wij ook deel uitmaken. In de westerse wereld kennen we de taal van de vogels niet meer en kunnen we de verhalen in het landschap niet meer lezen. Door middel van meditatieve en speelse oefeningen van o.a. Jon Youngs ‘Wilderness Awareness School’ leren we het volledige potentieel van ons lichaam en zijn zintuigen te gebruiken, om diep contact te maken met onszelf en de natuurlijke wereld. 

Wat we beoefenen:

  • mindfulness

  • foxwalk-meditatie

  • kijken met uilenogen

  • de vogeltaal

  • sitspot: uw eigen plek in de natuur waar u kunt ontspannen en de natuur en haar cycli kunt observeren.

Lene Van Steenwinkel is sociaal werker, danstherapeut en natuurliefhebber. Ze heeft bij verschillende stammen gewoond en is getraind in 'The Art of Mentoring', een methodiek van Jon Young om te leren hoe we het volledige potentieel van onze zintuigen kunnen benutten om de natuur te leren kennen en hoe we een gemeenschap kunnen creëren die in verbinding leeft met haar natuurlijke omgeving.

bottom of page