top of page

Wat is Embodied Dreamwork?

➳ Onderzoek de synergie tussen jouw lichaam & geest, jouw onbewuste & dagdagelijkse handelen, om te helen & je volle potentieel te leven!

Ga op een innerlijke reis om contact te maken met de wijsheid, energie, inzichten en verborgen boodschappen van jouw dromen. Lichaamsgerichte oefeningen en creatieve visualisaties helpen je om de brug te slaan tussen je fysieke ervaring en je rijke innerlijke wereld. Door de integratie van lichaam en verbeelding kun je dieper duiken in de symboliek en betekenis van je dromen.

 

Lucide dromen, dromen delen en droom re-enactment zijn eeuwenoude praktijken die de kern vormen van veel oude culturen. Maar deze krachtige link tussen dromen, het lichaam, het onderbewuste en dagelijkse handelingen wordt in de westerse wereld weinig benut. Ik schreef mijn thesisonderzoek over de krachtige combinatie van Dans- en Bewegingstherapie en Droomwerk en bied de eeuwenoude combinatie van droomwerk, drama- en danstherapie aan met 'Embodied Dreamworkers' i.s.m. Harald De Bondt.

 

Lees mijn artikel ‘Het lichaam en dromen als toegangspoort tot het onbewuste’, gepubliceerd in Bloommagazine.

Lees mijn artikel ‘Lucide Dromen als Traumatherapie’ gepubliceerd in Bloommagazine.

 

Waarom belichaamd droomwerk beoefenen?

 

  • Ontwikkel een sterker vermogen om dromen te onthouden en voor te stellen

  • Leer de symbolen en afbeeldingen kennen waarmee jouw lichaam en onderbewuste communiceren naar jou, via dromen.

  • Krijg duidelijkheid over uw persoonlijke onbewuste patronen en overtuigingen

  • Belichaam de archetypen en talenten die in jouw onderbewuste schuilen, om deze te integreren in je dagelijks leven

  • Transformeer spanningen van enge dromen naar nieuwe inzichten

  • Nodig emotionele eerlijkheid en authentieke zelfexpressie uit in uw relaties

  • Vind een nieuwe laag van intuïtie en creativiteit. Leer waarnemen wat er leeft in het collectief en verfijn je therapeutische vaardigheden met de wijsheid van dromen.

 

Voor wie is dit?

 

  • Dansers, bewegers, therapeuten die de kracht van het onbewuste en de verbeelding in hun werk willen integreren

  • Dromers die het verlangen hebben om hun droomwijsheid in hun lichaam te verankeren

  • Degenen die op een genezingspad zijn en de moed hebben om met hun schaduw te werken

"What we really want is a relationship, a dialogue, a conversation with that place within us which always remains essentially mysterious. (...) It is a stand of undeveloped jungle, a place of indigeneity within us, that can never be domesticated. It is a borderless land, beyond personality and convention, even beyond thought, where pure creativity arises. Like the signature song of a tropical bird, the spiraling of an arbutus tree, the evening scent of a jasmine bush, there is an essence in each of us intended to be expressed. Few make the trek into this creative wild, because the path requires great vulnerability. To come into our true originality, we must surrender the layers of numbness we use to protect our hearts." 

- Toko-Pa Turner

"Droomwerk werd voor mij een eerste stap naar introspectie. Op zoek naar m’n innerlijk kompas, merkte ik op dat het onderbewuste heel veel prijsgeeft. Het enige wat van tel is, is er aandacht aan besteden. Bewuster bezig te zijn met m’n dromen werd een vorm van therapie. Als je lichaam en geest instrumenten zouden zijn, kan je droomwerk beschouwen als het aanleren van het bespelen van deze instrumenten. Ik ontving inzichten die ik buiten mezelf gewoonweg niet kan vinden. In de cursus leer je dieper te aligneren met je ware ik, wat voor mij een onontgonnen terrein was, en tot op heden zeer waardevol blijkt te zijn. Mega-interessante materie."

Pieter

bottom of page